Nagyvilág

Géppisztolyos járőrök London hírhedt negyedeiben

Géppisztollyal felszerelt rendőri egységek kezdtek járőrözésbe kísérleti jelleggel London azon negyedeiben, amelyekben az utóbbi időben erősen nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma.

A Heckler & Koch típusú automata fegyverekkel és Glock 17 mintájú pisztolyokkal felszerelt járőrök egyelőre három, meglehetősen rossz hírű kerületben, Tottenhamben, Brixtonban és Haringey-ben tűntek fel, de november második hetétől rendszeressé válnak több helyen is.

Az egységeket a Scotland Yard különleges feladatokra kiképzett kommandós egysége, a CO19 tagjaiból állítják össze. Ez a hírhedt alakulat eddig csak akkor volt látható, ha valahol fegyverrel elkövetett súlyos bűncselekmény történt. A CO19 állandósuló járőrözését a londoni rendőrség azzal indokolja, hogy meredeken emelkedik az ilyen bűncselekmények száma: csak a szeptemberrel zárult fél évben 1736 fegyveres bűntényt követtek el Londonban, 252-vel többet, mint a tavalyi azonos időszakban.

London egyes lakókörzeteit fiatalokból, gyakran alig 14 éves gyerekekből álló fegyveres bandák uralják, amelyek mostantól “robusztus” fellépésre számíthatnak a CO19 járőrei részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik