Nagyvilág

Rejtett kamerával állt bosszút Berlusconi

Silvio Berlusconi egyik tévécsatornája titokban lefilmezett és negatív színben állított be egy bírót, aki korábban bűnösnek találta az olasz miniszterelnököt vesztegetés miatt – írja a BBC. Az eset azonnal közfelháborodást váltott ki Olaszországban.

A Berlusconi tulajdonában álló Canale5 séta és cigarettázás közben örökítette meg Mesiano bírót. A stáb belesett a fodrászüzletbe is, ahol éppen a haját nyírták. A tévében az eseményeket kommentáló narrátor bizarrnak, furcsának nevezte a bíró viselkedését, megjegyzést tett dohányzási szokásaira és türkizkék zoknijára is. „Türelmetlen”, hiszen „csak a fodrásznál tud kikapcsolódni” – magyarázta.

Az adás a jogászszakma, a politikusok és a civil szféra haragját is kiváltotta. Egy bírókat tömörítő szövetség szerint a csatorna példátlanul megsérti kollégájuk személyiségi jogait, a jogászok szövetsége jelentette az esetet az ombudsmannak, az ellenzéki Demokrata Párt vezetője pedig szolidaritásból türkizkék zoknit viselt vasárnap. Egy másik ellenzéki politikus szerint Berlusconi az ármánykodással, kémkedéssel azt üzeni: vigyázz, figyelünk! A csatorna megvédte műsorát azzal, hogy csupán egy „közismert embert mutatott meg”.

Mesiano október elején bűnrészesnek találta Berlusconit egy bíró megvesztegetésében. A miniszterelnök eszerint pénzzel érte el, hogy a bíróság a javára döntsön cége, a Fininvest ügyében – írta cikkében a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik