Nagyvilág

Berohant egy magyar mentőkutya a szingapúri kifutópályára

Hazaérkezett az a magyar kutató-mentő csapat, amely az indonéziai földrengés sújtotta térségben nyújtott segítséget. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Magyar Vöröskereszt által kiküldött humanitárius segédcsapat az indonéz szigetvilág nyugat-szumátrai részén történt földrengés által sújtott térségben dolgozott.

Az orvosokból, műszaki mentőkből és kutyás mentőkből álló csapat tíz tagja és három kutya egyhetes kutató- és orvosi segítségnyújtó munka után érkezett meg a Ferihegyi repülőtérre, a csapat vezetője és egy mentőkutyás nő kedden száll majd le egy másik géppel. Szingapúrban ugyanis az egyik kutya a berakodásnál kiszabadult, és berohant a kifutópályára. Amíg be nem fogták, le kellet zárni a repülőteret, és négy órán keresztül állt a forgalom.

A budapesti Pannon kutyás kutató-mentőkből és a zalaegerszegi speciális mentőkből álló csapat Nyugat-Szumátra tartomány északi részén, Pariaman település térségében dolgozott. Mobil kórházat állítottak fel, orvosi segítséget nyújtottak, és hatvan kilométeres körzetben esetleges túlélők, holttestek felkutatásán is dolgoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik