Nagyvilág

Most az IMF-elnököt dobták meg cipővel

Cipőt hajított egy török egyetemista Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója felé, miközben az éppen előadást tartott egy isztambuli egyetemen megrendezett konferencián.

A fehér sportcipő nem találta el Strauss-Kahnt, és a biztonsági emberek azonnal leteperték és kivezették a teremből az elkövetőt, aki azt kiabálta, “Tolvaj IMF, takarodj Törökországból”.

A cipőhajítónak, aki egy másik török egyetem diákjaként vett részt a konferencián a Bilgi Egyetemen, feltehetően a George Bush volt amerikai elnök elleni tavaly decemberi hasonló “támadás” adta az ötletet. Akcióját a vezérigazgató előadásának végére időzítette, amikor Strauss-Kahn éppen kérdésekre válaszolt. Az incidens szemmel láthatóan nem hozta zavarba az IMF-elnököt, aki mosolyogva vonult ki a teremből, és fényképekhez pózolt, mielőtt beszállt volna egy autóba.

A Nemzetközi Valutaalap idén Isztambulban tartja éves konferenciáját. Törökország hosszú ideje folytat tárgyalásokat az IMF-fel egy jelentős hitel-megállapodás feltételeiről.
A Bilgi Egyetemen többen tiltakoztak a nemzetközi szervezet és a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik