Nagyvilág

Berlusconi Obama bőrszínével viccelődött

Ismét megjegyzést tett az amerikai elnök és felesége bőrszínére Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő szerint a házaspár azért ilyen barna, mert együtt járnak napozni.

Ismét botrányos kijelentést tett az olaszok első embere. „A napbarnított ember, Barack Obama üdvözletét küldi” – mondta vasárnap egy milánói pártgyűlésen elhangzott beszédében Silvio Berlusconi. „El sem hinnétek, de együtt mennek napozni a partra, úgyhogy a felesége is barna” – tette hozzá viccelődve az olasz miniszterelnök a Daily Telegraph és a Corriere della sera beszámolója szerint.

Berlusconi először tavaly novemberben tett félreérthető kijelentést az amerikai elnökre, amikor „napbarnítottnak” nevezte Barack Obamát. Később a felháborodásra reagálva kijelentette: ostoba, aki ezt rasszistának találja, és egyáltalán nincs humorérzéke. Elmondása szerint kapcsolatuk Obamával szoros és egyetértő, az amerikai elnök „jófej”, egy szellemes és „rendes ember”.

Az utóbbi időben szexbotrányairól elhíresült olasz kormányfő a hétvégi milánói nagygyűlésen egyébként azt is kifejtette: „Új elemet vezettünk be az olasz politikába, ez pedig az erkölcs”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik