Nagyvilág

Betiltották a kutyaevõ fesztivált

Idén nem rendezik meg a több évszázados múltra visszatekintõ kutyaevõ fesztivált Csinhua tartományban. Állatvédõk sikeresen tiltakoztak ellen az interneten.

Több mint 600 év után elõször fordul elõ Csinhua tartományban, hogy nem tartják meg a háromnapos kutyaevõ fesztivált októberben. Hagyománya 1389-re nyúlik vissza, amikor a Ming-birodalom egyik katonája az összes kutyát megölte Qianxi-ben, nehogy ugatásukkal meghiúsítsák a tervét, amikor a várost készült elfoglalni. Amikor bevették a várost, a katonák megették a leölt kutyákat.

Az interneten állatvédõ és kutyabarát szervezetek tiltakoztak az ellen, ahogy az állatokkal bántak a fesztiválon: a kutyákat leszúrták, megfojtották, megverték és élve megfõzték, de arra is volt példa, hogy kiszúrták a szemüket, kitépték a szõrüket, és dróttal kötözték össze a szájukat. A helyi önkormányzat úgy látta, hogy ezek a panaszok többet nyomnak a latban, mint néhány helyi lakos érzelmi kötõdése az ünnephez, így a több évszázados ünnepet nem tartják meg többé

When the city was secured, the army celebrated by feasting on the meat of the slaughtered dogs. Thus the tradition was born.

While animal advocates around the world may shudder at this thought, in China, and other parts of Asia, it’s not uncommon for humans to eat dogs. In ancient times, dog meat was considered to have medicinal purposes, while today, it is still socially acceptable for the Chinese to purchase dogs and cats at local markets for the sole purpose of sustenance.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik