Külföld

Az al-Kaida Obamának üzent

admin
admin

2009. 09. 23. 09:10

A muszlim világ Barack Obama amerikai elnök vesztét fogja okozni – üzente az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet a nyilvánosságra hozott új, majdnem kétórás videofelvételben.

A Nyugat és a sötét alagút című, arab nyelvű felvétel része azon üzenetek sorának, amelyet a terroristahálózat a szeptember 11-i terrortámadások nyolcadik évfordulójához időzítve jelentetett meg. Kilenc napja tettek közzé egy rövid üzenetet, amelyen Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére beszél.

Csakúgy, mint a korábbi évek évfordulóin nyilvánosságra hozott, hasonlóan hosszú felvételeken, a mostani, kedden megjelent 106 perces anyagban is megszólal a szervezet több vezetője, miközben bejátszások láthatók az elmúlt év eseményeiről.

Akárcsak a korábbi felvételeken, az al-Kaida ezúttal is megpróbálja egybemosni Barack Obamát elődjével, George Bush volt amerikai elnökkel, aki Irak és Afganisztán lerohanásával kiváltotta a muzulmánok ellenszenvét. Sok elemző megfogalmazta azt a véleményt, hogy az al-Kaidát riasztja Obama viszonylagos népszerűsége a Közel-Keleten, kiváltképpen azután, hogy júniusban az amerikai elnök Kairóban elmondta az iszlám világhoz szóló korszakalkotó beszédét.

Az al-Kaida második számú vezetője, Ajman az-Zavahri azt üzeni az új felvételen, hogy az Egyesült Államok egy újabb, álszent képében jelent meg, és miközben mosolyog a muzulmán világra, ugyanazt a tőrt szúrja belé, amelyet Bush használt.

“Ha az Isten is úgy akarja, a te végzeted a muzulmán nép kezében lesz, hogy a világ és a történelem megszabaduljon a bűneidtől és hazugságaidtól” – üzeni Zavahri az amerikai elnöknek a kétrészes videofelvétel végén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.