Nagyvilág

Túl sok Obamából

Egyszerre öt televízió csatornán magyarázza az egészségügyi reformot.

Mennyi Obama túl sok Obama? – ezt a kérdést feszegeti a The New York Times elemzője annak kapcsán, hogy a folyamatosan a médiafigyelem középpontjában levő amerikai elnök vasárnap újabb különleges mutatványt hajt végre, az első elnökként egyszerre öt televízió délelőtti beszélgetős műsorában fog szerepelni.

Barack Obamával készült interjút fog sugározni az ABC, a CNN, a CBS, az NBC, valamint a Univision csatorna. Az öt tévés show-ban történő egyidejű szereplést az amerikai televíziós zsargonban “teljes Ginsburgnek” nevezik. William Ginsburg, Monica Lewinsky ügyvédje volt ugyanis az első, aki ezt megtette 1998-ban, ügyfele védelmében. A mutatványt végrehajtotta Hillary Clinton is, amikor 2007-ben bejelentette, hogy indul az elnökségért.

A felmérések szerint az amerikaiak azt állítják, hogy minél többet hallanak Obama egészségügyi reformtervéről, annál kevésbé tetszik nekik. Az ABC News kutatása szerint a közvélemény 54 százaléka gondolja így. A Fehér Ház szerint ez azért van így, mert az amerikaiak többet hallanak az Obama-tervvel szembeni támadásokról. Éppen ezért van szükség Obama szereplésére. A Fehér Ház meggyőződése szerint az elnök a leghitelesebb személyiség, aki az Obama-kormány tervének lényegét, üzenetét továbbíthatja a közvélemény felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik