Nagyvilág

A németeket fenyegeti az al-Kaida

Rendkívüli biztonsági intézkedéseket hoztak Németországban az al-Kaida fenyegetése nyomán.

Németország nemzetközi repülőterein és nagyobb pályaudvarain a hatóságok rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak és megerősítették a rendőri készültséget a naponta több százezer látogatót vonzó híres sörfesztiválon, az Oktoberfesten is az al-Kaida legutóbbi terrorfenyegetései nyomán. A nemzetközi terrorszervezet vasárnap újabb internetes üzenetben fenyegette meg az országot.

Biztonsági szakértők ezzel összefüggésben aggodalmuknak adtak hangot az al-Kaida által kilátásba helyezett terrortámadás, illetve a szervezet által szabott ultimátum kapcsán. A nemzetközi terrorszervezet korábbi videóüzenete még pénteken este jelent meg az interneten, és ez – csak úgy, mint a vasárnapi – a szakértők szerint minden korábbinál konkrétabb fenyegetéseket tartalmazott.

Egy Bonnban született és a hírszerzés szerint jelenleg Pakisztánban tartózkodó német származású iszlám aktivista – kiváló németséggel – az al-Kaida nevében támadással fenyegetőzött arra az esetre, ha Németország azonnal nem vonja ki katonáit Afganisztánból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik