Nagyvilág

Hamenei a “cionista rákról”

Al-Kudsz (Jeruzsálem) napja, a palesztinokkal vállalt szolidaritás napja "a muzulmánok egyértelmű kiáltása az iszlám nemzetet emésztő, romboló cionista rák ellen, amelyet a megszállók és az elnyomó hatalmak keltettek" - harsogta vasárnapi beszédében Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője.

Hamenei a ramadán böjti hónap végét jelentő íd al-fitr ünnep alkalmából beszélt a két nappal korábbi al-Kudsz-napról, és szavait az állami televízió is közvetítette. Pénteken a hatalom hívására százezrek vonultak fel Irán-szerte, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztin néppel, és elítéljék Izraelt.

“A nyugati vezetőket becsapták saját médiáik és hivatásos elemzőik, ezért hitték, hogy befolyásolhatják az iráni népet” – tette hozzá a legfőbb vezető. Elítélte Izraelt, a nyugati országokat és a külföldi tájékoztatási eszközöket, amelyek “mérgezik a politikai légkört”. Szavait időnként “Halál Izraelre” és “Vezérünk, tiéd a vér, amely ereinkben folyik” kiáltások szakították meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik