Külföld

Magyar gimnázium a legjobb szlovákiai megyéjében

admin
admin

2009. 09. 18. 15:49

A révkomáromi Selye János gimnázium lett a legjobb középiskola Nyitra megyében a 2008/2009-es tanévben elért versenyeredmények alapján - írja az Új Szó című pozsonyi napilap pénteki számában.

A kerületi tanügyi hivatal által összeállított rangsorban két nyitrai gimnáziumot megelőzve áll a komáromi magyar gimnázium az élen. “Évek óta intézményünk vezeti ezt a listát, amely a megye 96 középiskoláját rangsorolja a különböző tantárgyi olimpiákon és egyéb versenyeken mutatott teljesítmény alapján. Ez az eredmény jó válasz mindazoknak, akik kételkednek a magyar iskolák színvonalában” – nyilatkozta a lapnak Andruskó Imre igazgató.

Az iskola tanulói létszáma a romló demográfiai helyzet ellenére nem csökken. Az idén a 129 ballagó helyébe 135 elsős lépett. A következő tanévben az iskola – a fenntartó Nyitra megyei önkormányzat engedélye alapján – négy első osztályt indíthat a négyéves tagozaton, összesen 120 diákkal – írja az Új Szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.