Nagyvilág

Terroristák után kutattak New Yorkban

Feltételezett terroristák után nyomozva házkutatásokat tartott az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) New Yorkban. Egy négytagú boszniai családot őrizetbe vettek.

Az FBI és a New York-i rendőrség képviselői kevés részletet ismertettek a többféle etnikum által lakott Queens városrészben hétfő hajnalban végrehajtott házkutatásokról. Charles Schumer New York-i szenátor, akit az FBI tájékoztatott az ügyről, újságíróknak azonban elmondta: nem fenyegetett küszöbönálló terrortámadás veszélye, az akciót megelőző céllal hajtották végre.

Neve elhallgatását kérő két amerikai hírszerzési tisztségviselő közölte, hogy az átkutatott lakásokban nem találtak bevetésre készen álló fegyvert, bombát, a merénylet veszélyét azonban nagyon is reálisnak nevezték. Az akciót akkor hajtották végre, amikor egy megfigyelés alatt tartott gyanúsított ismerőseivel találkozott a városrészben.

John Choe, a városi tanács egyik tagjának tanácsadója elmondta, hogy egy boszniai származású család négy tagját – egy házaspárt és két felnőtt gyermeküket – őrizetbe vették otthonukban, amelyben már három éve laknak. A biztonsági erők átkutattak egy másik lakást is, amelyben öt afgán férfi él, közülük egyeseket kihallgatásra előállítottak – közölte az egyik előállított, miután elengedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik