Nagyvilág

Lángolt egy oroszországi laktanya

Tűz ütött ki vasárnap egy oroszországi laktanyában, öten meghaltak, heten füstmérgezést szenvedtek. A rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége közölte, hogy a tüzet megfékezték.

Az eset Tambov városában történt egy katonai alakulat kétemeletes épületében, foglalkozási időben. A legfelsőbb szinten tartózkodó öt ember – két katonatiszt és három sorkatona – életét vesztette. A földszinten és az első emeleten tartózkodóknak sikerült kimenekülniük az épületből, de közülük heten füstmérgezést szenvedtek.

A katonai ügyészség vizsgálja a tűzeset okát, illetve azt, hogy az alakulat parancsnoksága betartotta-e a tűzvédelmi előírásokat.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség meg nem nevezett titkosszolgálati forrásra hivatkozva később arról számolt be, hogy a lángok a GRU orosz katonai hírszerzés helyi törzsének épületében csaptak fel, s szigorúan titkos dokumentumok sérülhettek meg vagy válhattak teljesen a tűz martalékává. Az első vizsgálat nagyon súlyosnak értékelte a titkos iratokban esett károkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik