Nagyvilág

Bush neje szerint Obama remek munkát végez

Az előző amerikai first lady, Laura Bush szerint Barack Obama elnök nagyszerűen végzi munkáját a Fehér Házban, nehéz körülmények között is.

George Bush volt elnök felesége az Obamát bíráló republikánus politikusokkal szemben méltatta férje demokrata párti utódának teljesítményét a CNN amerikai hírtelevízióban. “Úgy vélem, jól végzi munkáját” – mondta Obamáról a korábban visszafogottságáról ismert Laura Bush, hozzátéve, hogy az új elnök szerinte egyszerre túl sok mindennel kezdett foglalkozik, s ez bizonyára megnehezítette a dolgát.

Laura Bush védte Obama tanévkezdési üzenetét, amelyet republikánus támadások értek azon az alapon, hogy az elnök hatáskörét túllépve beleszól az iskolák és a diákok életébe, politikai üzenetét erőlteti. “Valóban fontos, hogy mindenki tisztelje az Egyesült Államok elnökét” – mondta, s megjegyezte, hogy szerinte az elnöknek joga van az iskolásokhoz szólni, bátorítani őket, és a szülőknek követniük kellene a példáját, kemény tanulásra ösztönözve gyerekeiket.

Ugyancsak dicsérte az új first ladyt, Michelle Obamát, részben amiért kényelmes otthonná varázsolta a család számára a Fehér Házat.

Laura Bush szerint nem tisztességes, hogy Obamát bírálói szocialistának bélyegzik. Arról is beszélt, hogy kiábrándítónak tartja az amerikai politikai élet szereplői közötti egyre élesebb szembenállást. Szerinte ennek részben az az oka, hogy mind több az olyan kongresszusi választókerület, ahol vagy erőteljes konzervatív, vagy liberális túlsúly érvényesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik