Nagyvilág

Berlusconi büszke magára

Saját televíziójában dicsérte magát és kormányát az olasz kormányfő. Silvio Berlusconi közölte, hogy nincs mit megbánnia, és meggyőződése, hogy az olaszok többsége szívesen bújna a bőrébe.

Az olasz miniszterelnök büszke kormányának első 14 hónapjára, s úgy véli, hogy a magánélete körül csapott botrányok nem csorbították népszerűségét.

“Kedveltségi mutatóm 70 százalék körül mozog, nincs mit megbánnom. Az olaszok többsége szívesen lenne olyan, mint én, s egyetért a viselkedésemmel. Ők tudják, hogy Silvio Berlusconi megvédi őket azoktól, akik adózás szempontjából rendőrállammá alakítanák Itáliát” – jelentette ki a kormányfő hétfőn a saját tulajdonában lévő Canale 5 tv-adónak.

“Az olaszok nem olyan ostobák, mint azt a baloldal gondolja, és inkább az én kormányomat választják” – hangoztatta Berlusconi.

Egyúttal nagy hangon vitatta, hogy Olaszországban nem létezne sajtószabadság, mert ő (Mediaset nevű sajtóbirodalma révén) monopolizálja a televíziót.

“Az, hogy nálunk nem létezne médiaszabadság, a kommunista és katolikus-kommunista kisebbség által terjesztett vicc, holott ez a kisebbség ellenőrzi az Olaszországban kiadott újságok 90 százalékát” – jelentette ki a miniszterelnök. A média szabadsága nem jelenti a rágalmazás és a szidalmazás szabadságát – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik