Nagyvilág

A rapperek is tiltakoznak a nyelvtörvény ellen

A Csemadok, a Via Nova nevű ifjúsági szervezet és a hiphopfelvidek.org weboldal munkatársai által szervezett Száll a hír komáromi fesztiválon a fellépő magyar Rapperek, DJ-k és MC-k együtt tiltakoznak a szlovák nyelvtörvény ellen – írja a Népszabadság.

A felvidéki magyar hiphopkedvelő fiatalok nemzeti érzelműek – mondta el Petheő Attila, a Csemadok Komáromi Területi Választmányának elnöke a Népszabadságnak. Úgy véli, ezt az egyáltalán nem kis létszámú csoportot eddig nem tudta megszólítani a szervezett magyar közösség.

Mikor azonban a Via Nova nevű ifjúsági szervezettel együttműködésben felvették a kapcsolatot a szlovákiai magyar hiphop központi figuráival, ők is azonnal csatlakoztak az ötlethez: magyar nyelvű rapkoncertet, fesztivált szervezni Szlovákiában a nyelvtörvény elleni tiltakozásul.

Pénteken José, MC Gőz, Deniz, Attilah és Jakuza, a Hősök, a Rapartoar, a Micro Tenors és sokan mások egy tál ételért, némi repisörért, Kofoláért és kólás jégkrémért koncerteztek a helyi jégpályán, és nyilvánítottak véleményt a színpadról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik