Nagyvilág

Slota a magyar rendőrséget oktatja

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) "terrorista" bűncselekménynek tartja a budapesti szlovák nagykövetség elleni Molotov-koktélos támadást, amely a magyarországi szlovákellenes kampány következménye - jelentette ki Ján Slota, pártelnök szerdán Pozsonyban.

“A Szlovák Köztársaság felségterülete elleni terrorista támadások teljes mértékben elfogadhatatlanok, mint ahogy az a tény is, hogy a magyar rendőrség ezt csak mint rendzavarást vizsgálja” – nyilatkozta a koalíciós pártelnök.

Az SNS felszólítja a szlovák kormányt: hívja fel a magyar politikai vezetők figyelmét arra, hogy “nagymagyar sovinizmusukkal hová juttatták Magyarország Szlovák Köztársasággal szembeni politikáját”.

“Hihetetlen, ami a 21. században Magyarországon történik, ahol felszámolják a nemzeti kisebbségeket, a roma kisebbséget kimondottan legyilkolják, és ahol képesek ilyen hallatlan módon megtámadni az európai uniós partnerüket” – jelentette ki Slota. Szerinte ezeknek a lépéseknek, amelyek a magyar társadalom militarizálásához vezetnek, “nagyon rossz végük lehet”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik