Nagyvilág

Izompólóban sétálgat Putyinnal Medvegyev

Angela Merkel német kancellár pénteken Szocsiban kötetlen formájú megbeszéléseket kezdett Dmitrij Medvegyev orosz államfővel. A Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyen a jelek szerint fesztelen a hangulat: Medvegyevet és Putyint napszemüvegben és laza ingben kapták lencsevégre.

Merkel szerint a két országnak gazdasági kapcsolataik fejlesztésére kell felhasználni a nemzetközi gazdasági válság következményeit.

A találkozó elején Medvegyev nyomban javasolta: sétáljanak egy keveset és beszélgessenek gazdasági és nemzetközi kérdésekről, s általában az “életről”.

Putyin és Medvegyev Szocsiban - KÉPGALÉRIA!

Putyin és Medvegyev Szocsiban – KÉPGALÉRIA!

A találkozót követően pedig Putyin és Medvegyev tett egy nagy sétát Szocsiban, a tengerparton: a nagyhatalom elnöke és kormányfője férfias farmerban és divatos napszemüvegben, laza ingben, illetve az izmokat látni engedő pólóban fotóztatta magát. Az informális megbeszélésen ezen kívül részt vett Medvegyev arany retriever kutyája, Aldo is.

Merkel az orosz lapok szerint mostani látogatásán első sorban néhány konkrét kérdést, s ezek között is mindenekelőtt az Opel megvásárlásának részleteit szeretné tisztázni: az Opel gyárat a kanadai Magna az orosz állami Szberbankkal közösen szándékozik megvenni.

Emellett a kancellár elutazása előtt elmondta: szóba kívánja hozni a jogvédők elleni sorozatos oroszországi merényletek kérdését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik