Nagyvilág

Agyonverte lányát egy mobiltelefon miatt

Egy palesztin férfi agyonverte saját lányát, miután annál egy mobiltelefon-készüléket talált. A becsületbeli gyilkosságok gyakoriak az arab világban, büntetésük is enyhének mondható.

Egy gázai palesztin férfit őrizetbe vettek, mert egy acéllánccal úgy megverte 27 éves lányát, hogy annak beszakadt a koponyája, és szörnyethalt – írja a The Jerusalem Post. Az eset azután történt, hogy az apa megtalálta lánya mobiltelefonját, majd a gondolattól, hogy a nő családon kívüli férfiakkal beszélget, dührohamot kapott. A 27 éves áldozat elvált, és egy 5 éves gyermek édesanyja. Az apa mellett a nő három bátyját is őrizetbe vették, akik szintén részt vettek a gyilkosságban.

Az idén ez már a tizedik eset, amikor egy nő úgynevezett „becsületbeli gyilkosság” áldozatává vált. A becsületbeli gyilkosságok nem szokatlanok az arab világban, ilyenkor a rokonság férfitagjai azért ölik meg a nőket, mert azt feltételezik, hogy azok más férfiakkal tartanak házasságon kívüli kapcsolatot.

Az arab világban azt vélik, hogy ezen tettükkel a nők szégyenbe hozzák családjukat, amit csak vérükkel lehet lemosni. Erre rásegít az is, hogy a hatóságok igen enyhén kezelik az efféle bűncselekményeket, a tettesek általában mindössze hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik