Nagyvilág

Műteni kell a pápát

Altatásban műtik meg XVI. Benedek pápát miután a fürdőkádban megcsúszott és kisebb csuklótörést szenvedett észak-olaszországi szabadsága idején - közölte pénteken az ANSA olasz hírügynökség, orvosi forrásokat idézve.

A kórház szóvivője ugyanakkor nem tudta megerősíteni az értesülést.

Az olaszországi Val d,Aosta tartományban, az Alpok egyik festői szépségű hegyi falucskájában szabadságát töltő 82 éves egyházfő az éjjel esett el, s a baleset ellenére reggel még misét mutatott be és megreggelizett mielőtt bement volna a kórházba – adta tudtul a Vatikán közleménye.

Szemtanúk elmondták, hogy a XVI. Benedek autóval ment a kórházba, de az épületbe magántitkára kíséretében saját lábán ment be.

Tiziano Trevisan, az Umberto Parini kórház szóvivője azt mondta, hogy megröntgenezték a pápa csuklóját és azon kisebb repedést fedeztek fel.

“A pápát néhány óráig a kórházban tartják, hogy kezeljék a törött csuklót. Ezt követően pedig néhány órát megfigyelésre a kórházban tartják.” – tette hozzá a szóvivő.

Federico Lombardi atya, pápai szóvivő korábban még úgy jellemezte a pápával történt balesetet, hogy nincs “semmi komoly baj”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik