Nagyvilág

Globális hackertámadás érte Dél-Koreát

Tizenhat különböző országból indították Dél-Korea ellen a hét elején azt a hackertámadás-sorozatot, amely órákra megbénította az elnöki hivatal és több kormányzati ügynökség honlapjának működését - állapította meg a dél-koreai titkosszolgálat.

A cybertámadások 86 IP-címről érkeztek, a világ 16 országából, köztük az Egyesült Államokból, Japánból és Kínából. Észak-koreai számítógépről nem indítottak támadást, jóllehet a dél-koreai hírszerzés kezdetben Észak-Koreát, vagy vele szimpatizálókat gyanított az akció mögött.

A hackerek először helyi idő szerint kedd este törtek be egyebek mellett a dél-koreai elnöki hivatal, a parlament és a védelmi minisztérium, valamint a Shinhan Bank és a Korea Exchange Bank honlapjára. A virtuális támadás fennakadást okozott az ország legnépszerűbb keresőportáljának, a Navernek az elektronikus levelezőrendszerében, illetve az eBay online aukciós oldal dél-koreai honlapján is.

A cybertámadások szerdán és csütörtökön is folytatódtak Dél-Koreában. Hasonló támadás ért egyes amerikai internetes oldalakat is, ideértve a Fehér Ház és a külügyminisztérium honlapját. A támadások során számos, vírusos programokkal fertőzött számítógépről hatalmas mennyiségű, káros adat áramlott a célba vett oldalakra, amelyek hozzáférhetősége lelassult vagy teljesen leállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik