Nagyvilág

Megvannak a fekete dobozok

Észlelték a Comore-szigetek közelében keddre virradóra szerencsétlenül járt jemeni utasszállító repülőgép fedélzeti adatrögzítő műszereinek (fekete dobozainak) a jelzését - közölték hivatalos francia és comore-i források.

Ali Abdou Mohamed, aki comore-i részről vezeti a vizsgálatot, vasárnap közleményben jelentette be, hogy a BEA francia polgári légiközlekedés-biztonsági iroda nyomozói vették a jelzést. A vizsgálattal francia részről hivatalosan megbízott BEA szóvivője megerősítette, hogy a kutatók vasárnap reggel víz alatti vizsgálódásuk során észleltek két akusztikus jelet a Yemenia légitársaság A310-es gépének két fedélzeti adatrögzítő műszeréről.

„A kutatás az adatrögzítők és a géproncs után folytatódik a francia és a jemeni fegyveres erők részvételével, a comore-i hatóságok vezette műszaki vizsgálat keretében” – tette hozzá közleményében Ali Abdou Mohamed. A fekete dobozok elemzésével az esetek 90 százalékában megállapíthatók a baleset okai – mondta Robert Galan francia pilóta, bírósági szakértő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik