Nagyvilág

Lehúzta Amerikát a magyar fogtechnikus

Akár 35 év börtön- és 1,25 millió dollár pénzbüntetésre ítélhetik az Egyesült Államokban élő magyar állampolgárságú fogtechnikust, aki hamis pénzügyi információkkal károsított meg több amerikai bankot.

A gyanúsított egy fogklinikát működtetett a Connecticut állambeli Hartfordban. Bevallotta, hogy a Fleet Bank és a Webster Bank nevű bankokat hamis adatok alapján rávette, hogy neki és Interdental Studio nevű klinikájának 275 ezer dolláros működőtőke-hitelt nyújtsanak. A magyar fogtechnikus a pénz egy jelentős részét azonban nem erre fordította, hanem átutalta saját svájci bankszámlájára. A hiteleket nem fizette vissza.

Ugyancsak becsapta a Matsco Financial Corporation nevű kaliforniai pénzintézetet, amely 300 ezer dollár kölcsönt nyújtott fogtechnikai berendezések, bútorok, felszerelések vásárlásához. Ezt a hitelt sem térítette meg.

A magyar állampolgárt a német hatóságok adták ki az Egyesült Államoknak, miután tavaly októberben az amerikai körözés alapján Németországban letartóztatták. A bankcsaló ügyében a büntetést szeptember 17-én szabják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik