Nagyvilág

A csőd szélén táncol a kolozsvári magyar színház

Előadások maradhatnak el a következő évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban az intézmény nehéz pénzügyi helyzete miatt - számolt be a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.

A kolozsvári magyar teátrum idei évada csak a hazai közönség számára zárult le, a társulat július 7. és 31. között részt vesz az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol Visky András Visszaszületés című drámáját mutatják be.

Tompa Gábor színházigazgató szerint az Avignonban bemutatandó előadást a kolozsvári közönség is láthatja majd a jövő évadban. Az avignoni turné viszont a jövő évad első produkciói közül egyet vagy akár többet is kérdésessé tesz, hiszen ahhoz, hogy a társulat elutazhasson, a színház éves költségvetéséből kellett lecsípni a szükséges összeget.

A szeptemberben kezdődő évadról az igazgató elmondta: a tervek közt szerepel Visky András Alkoholisták című drámájának bemutatója – ezzel nyitnák az évadot -, majd Elie Malka rendezésében Hanoch Levin Téli temetése, Matthias Langhoff rendezésében Shakespeare Szeget szeggel vígjátéka és Tompa Gábor színrevitelében Georg Büchner Leonce és Lénája következne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik