Nagyvilág

A Jobbikról beszélgetett Bajnai Izraelben

A világgazdasági válság, Magyarország és Izrael további együttműködési lehetőségei, illetve a Jobbik is téma volt Bajnai Gordon magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi találkozóján - tájékoztatta a kormányszóvivő az MTI-t.

Szollár Domokos közölte, hogy a magyar kormányfő a kabinet nevében elhatárolódott a Jobbik nézeteitől, és azt mondta: a szélsőséges párt olyan kérdéseket tett fel, amelyekre a vezető politikai erők nem tudtak választ adni.

Nem a kérdésfeltevéssel van probléma, hanem azzal, hogy a Jobbik válaszai vállalhatatlanok, szélsőségek, erőszakosak és antidemokratikusak – idézte Bajnai Gordon szavait a szóvivő.

Izrael a legjobb barátunk

Bajnai Gordon szerint Magyarország egyik legközelebbi barátja a közel-keleti térségben Izrael. A magyar miniszterelnök erről a Simon Peresz izraeli államfővel folytatott, a sajtó számára nyilvános találkozón beszélt kedden Jeruzsálemben.

A magyar kormányfő úgy fogalmazott, szorongva figyelik az Iránban zajló eseményeket, és aggódnak a kialakult helyzet miatt. Simon Peresz azt mondta: az, ami Iránban történik, rossz is és egyben jó is, mert ritkán látni, amikor az emberek utcára vonulnak az igazukért, és forradalmat csinálnak. Ahogyan 1956-ban Magyarországon is történt – tette hozzá az izraeli államfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik