Nagyvilág

Sikerült Hillary műtétje

Sikeresen megműtötték pénteken Hillary Clinton amerikai külügyminisztert, aki két nappal korábban elesett és eltörte a könyökét - közölte a kabinetfőnöke.

Clintonnak több külföldi programja volna a következő héten, egyelőre nincs döntés arról, hogy részt vesz-e ezeken.

A külügyminiszter szerda este egy fehér házi megbeszélésre tartott Richard Holbrooke-kal, az Egyesült Államok pakisztáni és afganisztáni különmegbízottjával. Éppen gépkocsijához mentek a State Department alagsorába, amikor megbotlott, elesett, és eltörte karját. Péntek reggel mintegy kétórás műtétet hajtottak végre rajta a George Washington klinikán. Kabinetfőnökének közleménye szerint sikeresen helyreillesztették jobb könyökében a törött tagot. Orvosai arra számítanak, hogy karja maradandó károsodás nélkül meggyógyul.

A külügyminiszter a tervek szerint június 24-e és 26-a között részt vesz a G8 országcsoport trieszti miniszteri találkozóján, illetve az ugyanott tartandó konferencián, amelyre Iránt és Afganisztánt is meghívták. Június 27-28-án pedig részt vesz az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) korfui tanácskozásán. Cheryl Mills kabinetfőnök szerint egyelőre nincs döntés arról, hogy a miniszter valóban elutazik-e ezekre a találkozókra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik