Nagyvilág

Kártérítést fizet az Air France

Az Air France légitársaság 17,500 dollár kárpótlási előleget fizet a lezuhant gépen utazó áldozatok rokonainak, miközben tovább folyik a baleset okainak felderítése.

A légitársaság biztosítóinak ügyvédjei felkeresik a 32 országból jött 228 áldozat családjait, ám ez a hiányzó adatok miatt nem mindig egyszerű. Az áldozatok rokonai 17 500 dollár (körülbelül 24 400 euró) kárpótlási előleget kapnak, és a társaság megemlékezést tart majd az elhunytak tiszteletére – mondta pénteken Pierre-Henri Gourgeon, az Air France vezérigazgatója az RTL rádiónak. Az összegek kifizetése nem kötelesség, hanem egy részvétteli gesztus – tette hozzá.

Az AF 447-es számú, Rio de Janeiróból Párizs felé tartó utasszállító június 1-jén zuhant le, miután viharos időbe került. A gépen négy magyar állampolgár is utazott. Nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, még mindig folyik a kutatás törmelékek, holttestek és a gép fekete doboza után, ami választ adhatna a balesettel kapcsolatos kérdésekre.

A boncolások során talált csonttörések és az utasszállító roncsának nagy darabjai a szakemberek szerint azt feltételezik, hogy a repülőgép még a levegőben darabokra hullott. Az amerikai hatóságok támogatják a brazil védelmi miniszter véleményét, mely szerint nem történt terrorcselekmény, de Franciaország még nem zárta ki ennek a lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik