Nagyvilág

Még három holttest a 447-es járatról

További holttesteket találtak, amelyek feltehetően a szerencsétlenül repülőgépből származnak.

További három holttestet találtak vasárnap az Atlanti-óceánban annak a helynek a közelében, ahol feltételezések szerint az Air France repülőgép hétfőn lezuhant.

Ezzel már öt holttestet emeltek ki az óceánból. A brazil hatóságok bejelentették, hogy a kutatásban részt vevő pilóták több – közelebbről meg nem határozott számú – tetemet vettek észre és már a helyszínre vezényeltek hajókat, hogy a fedélzetükre emeljék ezeket.

Kegyeleti okokból nem közölnek részleteket

A vasárnap kiemelt tetemek egyikénél sem találtak személyazonosságukra utaló dokumentumokat és a hatóságok a nemükről sem adott információt.

Szombaton két férfi holttestét találták meg. A brazil hatóságok nem voltak hajlandóak nyilatkozni arról sem, hogy milyen állapotban voltak a tetemek, arra hivatkozva, hogy az túlságosan fájdalmas lenne a rokonoknak.

Ki kellett volna cserélni a sebességmérőt?

A Rio de Janeiróból Párizs felé tartó 447-es járatszámú gép május 31-én tűnt el viharos időjárási körülmények között, fedélzetén 228 személlyel, akik feltehetőleg mindannyian életüket veszítették. A vizsgálatok főleg arra irányulnak, hogy megállapítsák, vajon a gép külső műszerei jegesedtek-e el, amely zavarhatta a sebességmérőt és így a számítógép túl gyors vagy lassú tempót diktált volna – ami végzetes hibához vezethetett.

A szerencsétlenséget kivizsgáló BEA francia ügynökség elmondta, hogy a fedélzeti sebességmérőt nem cserélték le, szemben a gyártó cég ajánlásával, de még korai volna ebből arra következtetni, hogy ez milyen szerepet játszhatott a szerencsétlenségben. A BEA szerint a gép egymástól eltérő információkat kapott a sebességmérőktől, miközben a hatalmas viharba került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik