Nagyvilág

Még mindig nincs nyoma az Airbusnak

A francia közlekedési államtitkár pénteken rossz hírnek nevezte, hogy a brazil légierő nem a lezuhant Airbus roncsait találta meg a katasztrófa feltételezett helyszínén. Rendkívüli óvatosságra intett mind a keresésben, mind az óceánban talált roncsokról szóló bejelentésekkel.

Továbbra sincs nyoma a francia légitársaság Rio de Janeiro-Párizs járatának, amely öt napja tűnt el az Atlanti-óceán felett 228 emberrel a fedélzetén. A keresést folytatni kell, és a legfontosabb feladat, hogy megtalálják az Air France 447-es járatának fekete dobozait. „Az idő ellenünk dolgozik, viszont a kutatási területet ki kell szélesíteni” – hangsúlyozta Dominique Bussereau.

A brazil légierő csütörtökön közölte, hogy egyik helikoptere talált a tengerben egy szállítólapot, amely a szerencsétlenül járt repülőgépről származik, de hat órával később kiderült, hogy a bejelentés téves volt.

Az Air France A330 (Airbus) típusú gépe az eddigi feltételezések szerint a brazil partoktól 1100 kilométerre zuhant le, utasai között négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar is volt. Ez az utóbbi nyolc év legsúlyosabb légi katasztrófája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik