Nagyvilág

Újabb roncsokat találtak

Az Air France légitársaság lezuhant utasszállító gépének újabb roncsaira bukkant a brazil légierő egy radarrepülőgépe az Atlanti-óceánban - közölte szerdán a légierő egyik szóvivője.

Az újabb roncsok között van az Airbus egy hét méter hosszú darabja, Jorge Amaral ezredes szerint azonban a töredéken nem látni nyilvánvaló jelzést, amelynek alapján azonosítani lehetne a gépet. A francia hadsereg vezérkara korábban azt közölte: “nincs kétség”, hogy az Air France A330-as gépének roncsait találták meg az óceánban.

A brazil szóvivő, Jorge Amaral szerint holttestek nem láthatók a gépdarabok körül, amelyeket mintegy 90 kilométerre találtak meg a roncsok fő helyszínétől. Az új helyszínen még mintegy tíz fémtárgyat és egy 20 kilométer nagyságú kerozinfoltot látni.

Az Air France Rio de Janeiro-Párizs járata, fedélzetén 228 emberrel hétfőre virradó éjjel zuhant le az Atlanti-óceán közepén, mintegy ezer kilométerre a brazil partoktól. A katasztrófa okai egyelőre nem ismeretesek.

A roncsok után jelenleg 11 repülőgép kutat, köztük a francia és az amerikai légierő egy-egy gépe, s a helyszínre tart a brazil hadiflotta öt hajója is, amelyek közül az első még szerdán eléri a térséget. A roncsok fellelési térségeit tüzetesen át fogják vizsgálni.

“A legfontosabb most a feketedoboz megtalálása” – jelentette ki a brazil szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik