Nagyvilág

Saját kocsijukat robbantották fel a lázadók

Többen életüket vesztették pokolgépek robbanása következtében, illetve tűzharcban a hét végén az orosz Kaukázusban - közölte a helyi rendőrség.

Az egyik robbanás Ingusföldön történt, Karabulak település egyik benzinkútjánál; egy autó repült a levegőbe, három utasa életét vesztette.

A helyi belügyminisztérium először úgy tájékoztatott, a kocsi alatt elrejtett pokolgép robbant, később azonban közölte: az áldozatok szélsőségesek – egyikük országos körözés alatt állt -, s valószínűleg a náluk lévő robbanószerkezet lépett működésbe idő előtt.

Dagesztánban, Csecsenföldtől keletre a biztonsági erők végeztek egy fegyveressel, aki egy lakásban rejtőzött a köztársaság székhelyén, Mahacskalában. A biztonsági erők megrohanták az épületet; a térségben rendszeresek a hasonló kisebb ostromok.

Csecsenföldön még szombaton két pokolgép robbant: az egyik a terület délkeleti részén, a hegyekben, megölve egy felderítést végző orosz katonát, a másik a fővárosban, Groznijban; ez két rendőrt sebesített meg súlyosan.

Az erőszak Csecsenföldről kiindulva szétterjedt az egész Észak-Kaukázusban; a merényleteket muszlim lázadók számlájára írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik