Nagyvilág

Gyűlik a szemét Palermóban

Lassan az egészséget veszélyezteti a felgyűlt szeméthalom Palermo utcáin, mert a lakosok égetéssel próbálnak megszabadulni tőle.

A szemétszállítók múlt héten szüntették be a munkát, mert a vállalatuk képtelen megfizetni a megfelelő munkafelszerelést
Szicília fővárosának utcáin hétfőre mintegy 200 tonna hulladék gyűlt össze. A lakosok égetéssel próbálnak megszabadulni tőle, ezért már szombat és vasárnap éjjel a tűzoltók többször is kénytelenek voltak eloltani a házakat és parkoló autókat fenyegető lángoló szemetet.

Az Amia szemétszállító társaság mintegy 150 millió eurós pénzhiányban szenved, így nem tudja megvenni dolgozóinak a megfelelő munkafelszerelést. Ilyen körülmények között azonban a munkások az elmúlt hét óta nem hajlandók dolgozni. Korábban már született egy terv, mely szerint a 35 százalékkal magasabb szemétilleték megoldaná a problémát, a városi küldöttgyűlés azonban visszautasította az ötletet.

Raffaele Lombardo tartományi elnök bejelentette, hogy hétfőtől kezdve szükségintézkedéseket vezetnek be a szemét eltakarítására, ha kell, polgári védelmi erők bevonásával.

A helyzet emlékeztet az egy évvel ezelőtti nápolyi esetre, amikor a szemétlerakó helyek telítettsége miatt gyűlt fel a hulladék az utcákon. Ott azóta a maffia által létesített illegális szemétlerakók helyett új telepek létrehozásával és újrahasznosítási befektetésekkel előzik meg a problémát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik