Nagyvilág

Megverték a magyar férfira támadó szlovákot

Kórházban kötött ki az a nagyszombati szlovák fiatalember, aki részegen a magyarokat ócsárolta Dunaszerdahely egyik lakótelepén, és rátámadt egy idős férfira.

A huszonéves fiatal részegen szidalmazta a magyarokat. Egy arra járó idősebb férfi megpróbálta leállítani, mire a fiatal megtámadta. Erre aztán többen összefogtak, és alaposan helybenhagyták a támadót, akit végül gyorsmentő szállított a kórház sürgősségi osztályára.

A férfinak betört a feje, és több zúzódást szenvedett, akit pedig ő vert meg, azt orrcsonttöréssel, mellkasi és hasi zúzódással kezelik a kórházban. A rendőrség is kivonult az esethez, és eljárást indítottak a 24 éves nagyszombati származású, átmenetileg Dunaszerdahelyen élő fiatalember ellen.

A hétfői esetről szerdai számában beszámoló Új Szó című szlovákiai napilapot Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány arról tájékoztatta, hogy a begyűjtött adatok alapján mérlegelik, nem minősülnek-e nemzetgyalázásnak a fiatal kijelentései. Amennyiben igen, egytől három évig terjedő börtönbüntetés szabható ki rá. A fiatalember egyelőre nem tett feljelentés az őt megverők ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik