Nagyvilág

Zsinagógánál robbantott volna négy New York-i

New Yorkban letartóztattak négy férfit azzal a gyanúval, hogy pokolgépes támadásra készültek a város egyik zsinagógájánál, illetve rakétatámadásokat akartak végrehajtani katonai repülőgépek ellen.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy éven át nyomozott az ügyben. A szóban forgó személyeket helyi idő szerint szerdán tartóztatták le – tájékoztatott közös közleményében egy New York-i kerületi helyettes államügyész, az FBI és a rendőrség.
A letartóztatott férfiakat azzal vádolják, hogy pokolgépes támadásokat akartak végrehajtani a bronxi Riverdale városrész egyik zsinagógájánál. Riverdale-ben népes zsidó közösség él.

Azzal is vádolják őket, hogy stinger típusú föld-levegő rakétákkal akartak támadásokat végrehajtani a newburgi Stewart repülőtéren lévő légitámaszpont gépei ellen.
“A vádlottak terrortámadásokat akartak végrehajtani. Kiválasztották a célpontokat, és fegyvereket akartak beszerezni terveik megvalósításához” – közölte Lev Dassin helyettes államügyész.

A vádlottak várhatóan csütörtökön állnak bíróság elé. Mindegyiküket azzal vádolják, hogy tömegpusztító fegyverek bevetésére, illetve légvédelmi fegyverek beszerzésére és használatára szövetkeztek az Egyesült Államokban. Külön mindkét bűntényért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak a letartóztatottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik