Nagyvilág

Gránátos férfi jutott be a szerb elnöki palotába

Bár robbantással fenyegetőzött a szerb elnöki palotában kézigránáttal tartózkodó ember arra az esetre, ha csütörtökön 16 óráig nem teljesítik a követeléseit, félórával a határidő lejárta után is tartottak még vele a tárgyalások.

A délnyugat-szerbiai Valjevóból való Dragan Maric vállalkozó azt szeretné, ha kártalanítanák, mert szerinte a JAT szerb állami légitársaság több mint tíz évvel ezelőtt becsapta. Több tízmillió dolláros kár érte, ezért két vállalata csődbe ment, állítja.

A késő délelőtti órákban Maric két kézigránáttal ment be a Belgrád központjában lévő államfői hivatalba, s bár az egyiket a biztonságiak elvették tőle, a másik még nála van, és sajtóhírek szerint ki is biztosította. Jelenleg speciális helyzetek kezelésére kiképzett “tárgyalók” beszélnek vele.

Arról, hogy Boris Tadic államfő az épületben van-e, hivatalos közlés nem volt, de a Tanjug állami hírügynökség egy hírében úgy fogalmazott, hogy “az államfő és az elnökségi épület belsejének biztonságáról a szerb hadsereg katonái gondoskodnak, kívülről pedig rendőrök biztosítják az épületet.”

A kézigránátos férfi az egyik mellékbejáraton át jutott az épületbe, s hírek szerint rögtön fel is tartóztatták, az ottani előcsarnoknál tovább nem tudott menni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik