Nagyvilág

Fegyveres hatolt be a szerb elnöki hivatalba

Kézigránátokkal felszerelkezett ember hatolt be csütörtökön a belgrádi szerb elnöki palotába - jelentették nem hivatalos információk alapján a szerb főváros hírszolgáltatói.

A szerb rádió szerint a rendőrség korábbról ismeri a férfit, akinél két kézigránát van. Dragan Panic már szerdán e-mailben értesítette a szerb rendőrséget arról, hogy fegyveresen behatol a Belgrád központjában lévő, csak hivatalként működő államelnökségre.

A rendőrség által “pszichiátriai esetnek” minősített behatoló jelenleg az épület bejáratánál van, s állítólag az egyik kézigránátot kibiztosította. Arról egyelőre nincs hír, hogy tettére mi ösztönözte, mit akar.

“Sikerült elszigetelnünk, s tárgyalunk vele arról, hogy tegye le a fegyvert” – mondta a szerb rádiónak egy rendőri vezető.
Belgrád egyik legforgalmasabb, az elnöki palota mellett húzódó útvonalát lezárták, a gyalogosforgalmat is elterelik, az épületet katonák és rendőrök vették körbe. Egyelőre nincs hír arról, hogy Boris Tadic államfő az épületben tartózkodik-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik