Nagyvilág

Puccskísérlet Grúziában

Lázadás tört ki egy katonai bázison Grúzia fővárosának közelében, a puccskísérlet célja Mikhail Szaakasvili elnök meggyilkolása lett volna.

A Mukhrovani katonai bázison kedden reggel robbant ki a lázadás, miután a hivatalos szervek kijelentették, már két hónapja tudnak egy puccskísérletet előkészítő összeesküvésről. Az Oroszország által támogatott puccskísérlet célja Grúzia destabilizálása, valamint Mikhail Szaakasvili elnök meggyilkolása lett volna – írja a BBC.

”A lázadó katonák célja, hogy megzavarják a szerdán kezdődő NATO katonai gyakorlatokat és katonailag felforgassák a hatalmi szerveket. A lázadás jelenleg is tart. A grúz rendészet ügynökei is már a helyszínen vannak” – mondta David Sikharulidze, Grúzia védelmi minisztere a grúz televíziónak. „Egy személyt már letartóztattak, de a lázadás vezetője, a különleges erők korábbi vezetője, még mindig szabadlábon van” – tette hozzá.

Az orosz fél az Itar-Tass orosz hírügynökségnek tett nyilatkozatában a vádakat elutasítva agyrémnek és a Szaakasvili-rendszer agóniájának nevezi azokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik