Nagyvilág

Válni akar Berlusconi neje

Közel harminc évi együttlét és 19 évi házasság után Veronica Lario Berlusconi, az olasz kormányfő felesége úgy döntött: beadja a válókeresetet.

A döntés nem tekinthető elhamarkodottnak, mivel Veronica asszony már tavaly nyáron utalt arra, hogy szeretne véget vetni házasságának és a válást már legalább tíz éve fontolgatja. 2007-ben Silvio Berlusconi már megkapta nejétől az ultimátumot hasonló ügy miatt egy nyílt levélben, a politikus-médiacézár ugyancsak a nyilvánosság előtt kért tőle bocsánatot, mostanra azonban Veronicának elfogyott a türelme.

Túl sok a nőügye

A végső lökést Berlusconi feleségének az adta meg, hogy a múlt hét végén, mint erről az olasz sajtó is beszámolt, a miniszterelnök részt vett Nápolyban egy politikus ismerőse 18 éves lányának születésnapi partiján, és brilliánsokkal kirakott fehér arany nyakláncot ajándékozott neki. A lány, bizonyos Noemi Letizia állítólag televíziós karrierjéről álmodozik, és az újságíróknak elmondta, hogy gyakran utazik Milánóba, mert “szegényke (Berlusconi) nagyon sokat dolgozik és nem mehet mindig hozzá Nápolyba”.

Az asszony azt is sérelmezte, hogy Berlusconi pártja, a Szabadság Népe (Pdl) a júniusi európai parlamenti választásokra több színésznőt és televíziós műsorvezetőnőt képviselőnek jelölt és, mint vasárnap a La Repubblica című római lapnak kijelentette: megdöbbentőnek tartja, hogy Olaszország “mindent megenged és mindent elnéz császárának”. “Nem kívánok tovább része lenni ennek a látványosságnak, nem maradhatok együtt egy olyan férfival, aki kiskorúakhoz jár” – mondta Veronica Berlusconi.

Berlusconi visszavágott

Az asszony már ügyvédet is választott magának, egy nőt, akinek “nincs köze sem a politikához, sem a sztárrendszerhez”. Három közös gyermekük, a most héthónapos terhes 24 éves Barbara, a 22 éves, az Egyesült Államokban tanuló Eleonora és a 20 esztendős Luigi ugyancsak kiálltak anyjuk mellett.

Silivo Berlusconi a baloldali sajtó nemtelen kampányát kárhoztatta és sajnálkozásának adott hangot, hogy felesége hitt ennek, de azért rögtön mozgósította a kezén lévő médiabirodalmat: a Libero című lapban például leközölték Veronica 30 évvel ezelőtti félmeztelen képét, emlékeztetve arra, hogy annak idején ő is kezdő színésznőként hódította meg az akkor még vállalkozói karrierje elején lévő Berlusconit. Az Il Giornale pedig, amelynek tulajdonosa a kormányfő fivére, vezércikkében azt fejtegette, hogy Veronica nemcsak férjének, hanem az egész olasz kormánynak árt. A Pdl honlapját is megnyitották az ügynek és Berlusconi hívei rögtön el is árasztották az asszonyt gyalázó üzenetekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik