Nagyvilág

Úton vannak Magyarosi földi maradványai

Szerdán helyi idő szerint délután 16.30-kor indították útnak Budapestre a Magyarosi Árpád földi maradványait tartalmazó koporsót a bolíviai Santa Cruz városból - közölte Józsa Mátyás, Magyarország argentínai nagykövete.

Juan Carlos Becerra, a holttest elszállíttatásáról gondoskodó bolíviai ügyvéd az AeroSur bolíviai légitársaság madridi járatával útnak indította a koporsót. A gép előreláthatólag közép-európai idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor száll le Madridban. Az ügyvéd arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy a koporsót a spanyol fővárosból melyik járattal küldik tovább Budapestre, ahová várhatóan legkésőbb csütörtökön késő délután érkezik a koporsó.

A bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert, valamint őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. Rózsa-Florest családja Santa Cruzban temette el, Michael Martin Dwyer holttestét pedig a múlt héten szállították haza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik