Nagyvilág

Rendőrkapitány lövöldözött Moszkvában

Dmitrij Medvegyev orosz elnök leváltotta kedden Moszkva rendőrfőkapitányát, aminek feltehetőleg az az oka, hogy az egyik moszkvai kerületi rendőrkapitány valószínűleg magánéleti problémái miatt vasárnap éjjel lelőtt három embert, másik hatot pedig megsebesített.

A Kreml közleménye szerint Vlagyimir Pronyin rendőrfőkapitányt “felmentették beosztásából”. Ennek indokát azonban nem közölte az államfői hivatal. Az Interfax hírügynökség idézett egy meg nem nevezett tisztségviselőt a hivatalból, aki szerint a leváltás oka “kétségtelenül” Gyenyisz Jevszjukov őrnagy, Caricino kerületi rendőrkapitány ámokfutása.

Jevszjukov vasárnap éjjel egy áruház előtt lelőtt egy gépkocsivezetőt, majd a szupermarketbe lépve tovább lövöldözött. Halálosan megsebesített egy pénztárost, majd egy vásárlót. A helyszínre kihívott rendőrök kénytelenek voltak több lövést leadni, mire megfékezték őt.

A Jevszjukov őrnagynál talált fegyver egy Makarov típusú pisztoly volt, amelyet egy bűncselekmény kapcsán 2000 óta keresett az észak-kaukázusi belügyi igazgatóság. A Kreml egy szintén keddi közleménye szerint Medvegyev leváltotta annak a kerületnek a rendőrkapitányát is, amelyben az eset történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik