Nagyvilág

Szitává lőtték Floreséket

Bolíviai lapértesülés szerint Tóásó Előd és Mario (Fardig Astorga) Tadic állítólag bevallotta, hogy egy felforgató csoport tagjai voltak, és megbánták az utóbbi hetekben elkövetett tetteiket. Florest nyolc, a másik két áldozatot hat-hat golyó érte.

A La Razón fővárosi napilap kedden idézett egy meg nem nevezett forrást, aki a La Paz-i San Pedro börtönben beszélgetett a hatóságok által terrorizmussal gyanúsított két férfival. Elmondása szerint Tadic „minden múltbeli cselekedetét bánja”, beleértve kapcsolatát a Rózsa Flores Eduardo által vezetett csoporttal. A nyilatkozó úgy fogalmazott, hogy „vannak arra utaló jelek, amelyekből kiviláglik, hogy ez az ember problémákba keveredett”. Tóásóval kapcsolatban azt mondta, hogy ő „ártatlanabb”. A magyar fiatalember arról beszélt neki, hogy Rózsa Flores Eduardo csábította Bolíviába, mert itt megtalálhatja „kedvenc exotikus madarait és állatait”.

Lapértesülések szerint a rendőrség és az ügyészség nyomoz egy Santa Cruz-i ügyvéd után, aki feltehetően kapcsolatban állt a bolíviai kormány által terrorizmussal gyanúsított Rózsa Flores Eduardóval. A La Razón című újság tudni véli, hogy a más lapok által A. M. P. monogrammal emlegetett ügyvéd nem más, mint Alejandro Melgar Pereira, a Santa Cruz-i ipari, kereskedelmi, szolgáltatási és turisztikai kamara egyik ügyvédje. A nyomozó ügyészség szerint Melgar feladata volt minden ügyintézés, ideértve a Rózsa Flores vezette csoport tagjainak Santa Cruzi-i szállodákban való tartózkodását is, ezért a múlt héten házkutatási engedélyt adtak ki. Az ügyvéd háza azonban üres volt, a rendőrség senkit nem talált a megadott címen – írta az El Deber című napilap.

Az El Deber információi szerint Rózsa Florest nyolc, a másik két áldozatot hat-hat lövés érte, és belső vérzés okozta halálukat. Bolíviai kommandósok április 16-án Santa Cruzban lőtték agyon a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot, és az ír Michael Martin Dwyert. A rajtaütésben őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot. A bolíviai hatóságok terrorizmussal vádolják a csoportot, azt állítva, hogy meg akarta ölni Evo Morales elnököt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik