Nagyvilág

Légvédelmi gépfegyvere is volt a mexikói drogkartellnek

Őrizetbe vettek egy nőt Mexikó Sonora államában, mert valóságos arzenált őrzött a házában, egyebek között egy légvédelmi gépfegyvert, amely 1500 méterről is átüti a páncélzatot.

A fegyverek egy nagy hatalmú drogkartellel kapcsolatban álló csoport tulajdonában voltak – közölte kedden a rendőrség. Öt karabély, számos lőszer, egy gránát és egy gránátvető-alkatrész is tartozott a lefoglalt fegyverkészletbe. Az elkobzott légvédelmi gépfegyver percenként 800 lövésre volt képes, lövedéke pedig 1500 méteres lőtávolság esetén is át tudott volna hatolni a páncélzaton. Korábban még sohasem fordult elő Mexikóban, hogy ilyen fegyvert koboztak el.

Egy rendőrosztag rutinjellegű járőrözés közben találta a szóban forgó arzenált, benne a nagy tűzerejű légelhárító fegyvert, amely egy közepes méretű, zárt haszonjármű tetejére volt felszerelve. A hatóságok nem közöltek további részleteket a fegyverről, sem annak típusáról, sem gyártási helyéről, sem pedig arról, honnan szerezték be a bűnözők. Azt sem tudni egyelőre, hogyan került a nő házába az arzenál.

A hadsereg és a szövetségi rendőrség összehangolt rajtaütéseivel dacoló mexikói drogkartellek egyre nagyobb tűzerejű fegyverekre tesznek szert, sokat közülük az Egyesült Államokban szereznek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik