Nagyvilág

Berlusconi 207 halottról tud

A közép-olaszországi hétfői földrengésnek 207 halálos áldozata van, 15 eltűntről tudnak, és 178 a sérültek száma - adott mérleget keddi sajtótájékoztatóján Silvio Berlusconi kormányfő.

Mint az olasz miniszterelnök elmondta, 17 halottat még nem sikerült azonosítani, a sérültek közül 500-at kórházban ápolnak, utóbbiak közül mintegy száz állapota súlyos. Eddig 150 embert sikerült élve kimenteni a romok alól.

A régióban tartózkodó Berlusconi köszönetet mondott a szám szerint 35 ország által felkínált segítségért, de Olaszország szerinte egyedül is képes megtenni, amire most szükség van. Róma nem jelezte igényét az Európai Bizottság felé sem, noha az Európai Unió egymilliárd eurós katasztrófaalapja elvileg minden tagállam részére elérhető. Kormányforrások első becslései szerint a helyreállítás, mindenekelőtt a lakóházaké, 1,3 milliárd euróba kerül.

GALÉRIA

GALÉRIA

Korábbi jelentések legkevesebb 50 ezerre tették a földrengésben hajléktalanná váltak számát, a legutolsó becslés ennél nagyságrenddel kevesebbet, mintegy 17 ezret említ.
Időközben egy 98 éves asszonyt, aki 30 órát töltött ágyában a romok alatt, sikerült élve kimenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik