Külföld

Ámokfutó lövöldözött egy német bíróságon

admin
admin

2009. 04. 07. 15:35

Lövöldözés volt kedden a németországi Landshut bajor tartományi bíróságán. A tettes két embert lelőtt, mielőtt magával is végzett volna.

A bajorországi Landshut város tartományi bíróságán egy férfi kezdett lövöldözni a bírósági épület egyik folyosóján. Kora délutáni rendőrségi közlés szerint a merénylő egy nőt terített le, majd önmagával is végzett. Ketten megsebesültek, s több személyt sokkos állapotban szállítottak kórházba.

A merénylet indítékai egyelőre nem ismeretesek. Egyes források azt állították: a tettes egy örökösödési per tárgyalásán vett részt, a közönség soraiban foglalt helyet, s a per szünetében, a folyosón a lehetséges érintettség miatt kezdett lövöldözni.

A rendőrség gyorsan cselekedett

Mindezt alátámasztja az a hivatalosan meg nem erősített információ, amely szerint a meggyilkolt nő az elkövető rokona.

Az alsó-bajorországi város központjában lévő bírósági épületet a hatóságok hermetikusan körülzárták és evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lövöldözés nem folytatódott.
A merénylet nem sokkal 10 óra után történt, s egy hatvanéves férfi követte el azt.

Németországot a közelmúltban rázta meg az a súlyos merénylet, amelynek során a baden-württembergi Winnendenben egy ámokfutó, egy volt középiskolás diák több korábbi diáktársával, illetve tanárával, s menekülés közben további személyekkel, majd önmagával is végzett. A március 11-i merénylet – a tettessel együtt – összesen 16 halálos áldozatot követelt.

Vita a fegyverviselésről

A brutális merénylet máris “újraélesztette” a hetekkel ezelőtti vitákat a fegyvertartás engedélyezésének szigorításáról. Horst Seehofer bajor miniszterelnök azonnal felvetette az érvényben lévő törvény szigorításának szükségességét, s közölte, hogy Bajorországban élni kívánnak ezzel.

Többen felvetették azt a kérdést is: mennyire biztonságos egy bírósági épület, ha oda bárki fegyverrel “sétálhat” be.
A merénylet körülményeinek, illetve a tettes indítékainak felderítésére megindult a nyomozás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.