Nagyvilág

Obama csak a magánéletét sajnálja

Egy magyar diáklány kérdésére is válaszolt Barack Obama amerikai elnök pénteken a strasbourgi NATO-csúcs előtt, amikor egyik programpontjaként európai diákokkal találkozott. A magyar diák arról kérdezte: megbánta-e, hogy indult az elnökválasztáson.

A sportcsarnokbeli találkozón, amelyen mintegy 3500 diák vett részt, Obama így válaszolt: azt a veszteséget sajnálja, amely az elnöki hivatal betöltésével jár a magánélet és az ember névtelensége szempontjából. Felidézte európai utazásait, amelyeken még megtehette, hogy beült egy kávéházba, megivott egy pohár bort, és közben nézte a naplementét.

“Most minden időmet hotelszobákban töltöm, és biztonsági emberek vesznek körül” – mondta. Ez így volt már a választási kampányidőszakban is, amely alatt nagyon ritkán lehetett együtt családjával. Most, hogy már a Fehér Házban lakik, legalább közel van feleségéhez és gyerekeihez, és mindig együtt tud velük vacsorázni – tette hozzá. Mégis, “nincs nemesebb a közszolgálatnál” – jelentette ki.

Biztatta a fiatalokat, hogy ha tehetik, vegyenek részt a köz szolgálatában. A magyar diák megmondta az elnöknek, hogy mit jelent a keresztneve magyarul, amire ő elnevette magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik