Nagyvilág

Kolumbiának is volt “Josef Fritzl”-e

Huszonöt éven át élt vérfertőző viszonyban egyik lányával egy kolumbiai férfi, s a most 35 éves nőnek nyolc gyermeke született apjától. A férfit helyi idő szerint szombaton tartóztatták le.

Az eset, amely rávilágított a gyermekvédelem súlyos hiányosságaira a dél-amerikai országban, óriási felháborodást keltett, és az 58 éves Acerbio Álvarezt rendőri és katonai védelem mellett kellett elvezetni a főügyészi hivatalból, illetve a bíróságra. Lánya, Alba Nidia Álvarez előzőleg elmondta szörnyű sorsát a rendőrségnek, közölve azt is, hogy egy evangélikus lelkész beszélte rá: álljon a nyilvánosság elé a folyamatos apai erőszak történetével.

A család a közép-kolumbiai Mariquitában lakott, s amikor az anya meghalt Alba Nidia ötéves korában, a kislány egyedüli gondozója apja maradt. Az elbeszélésekből kiderül, hogy az apa a lány 9-10 éves korától szexuális viszonyt folytatott vele. “Ez nap mint nap megtörtént, és senki nem tett ellene semmit” – mondja Gilma Jiménez helyi gyermekvédelmi aktivista.

A vérfertőző viszonyból született nyolc – 1 és 19 év közötti – gyerek és anyjuk most hatósági védelem alatt áll. A gyermekvédelmi hatóságok azt sürgetik, hogy a férfit a bíróság, amennyiben bűnösnek találja, életfogytiglani börtönre ítélje, és hasonló büntetést kapjanak mindazok, akik gyermekeket erőszakolnak meg. A hatóságok szerint Kolumbiában a gyermekekkel való szexuális visszaélésnek több százezer olyan esete fordul elő, amelynek ügyében nem indul nyomozás.

Álvarez már megkapta a “mariquitai rém” nevet, és ügyét sokan hasonlítják a közelmúlt európai példáihoz, a 73 éves osztrák Josef Fritzl, az “amstetteni rém” esetéhez, illetve egy 63 esztendős torinói férfi ügyéhez, aki szintén saját lányát erőszakolta meg és bántalmazta rendszeresen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik