Nagyvilág

Sme: magyarok ellen hergelik a szlovákokat

Piszkos elnökválasztási kampány folyik Szlovákiába - állítja a Sme című szlovák lap - amennyiben a magyarok autonómiájával riogatják a szlovákokat.

Az újság szerint ki kell vizsgálni, hogy ki állhat azok mögött a hamisított röplapok mögött, amelyeken Iveta Radicová ellenzéki államfőjelölt autonómiát ígér a szlovákiai magyaroknak, ha azok rá szavaznak. A kommentár szerzője úgy véli, Ján Füle, Radicová kampányfőnöke téved, amikor azt állítja: a hamis röplapok buta emberek műve, akik olyasmit ígérnek a magyaroknak, amit nem akarnak.

“Itt egyáltalán nem a dél-szlovákiai magyarokról van szó, hanem az északon (délen, mindenütt) élő szlovákokról, akik körében olyan nyugtalanságot és félelmet kell kelteni, hogy elmenjenek választani. És azoknak az embereknek, akik életükben élő magyart még soha nem láttak, még nehezebb megmagyarázni, hogy azok (a magyarok) mire vágyakoznak. Nem a magyarok vágyairól, hanem a nemzetek egymás elleni felbujtásáról van szó” – szögezi le a lap, amely több írásban is foglalkozik a témával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik