Nagyvilág

Két repülő zuhant le hétfőn

Tokióban egy teherszállító, az Egyrsült Államokban viszont egy személyszállító repülőgép szenvedett balesetet. Japánban a gép mindkét pilótája elhunyt, a montanai áldozatok számát pedig 17-re becsülik.

Életét vesztette annak a teherszállító repülőgépnek a két pilótája, akiknek gépe leszállás közben zuhant le helyi idő szerint hétfő reggel a Tokió melletti Narita repülőtéren. A FedEx amerikai postaszolgálat MD-11 es típusú gépe Kínából érkezett. A gép lezuhanását az első jelentések szerint az erős szél okozta. A légikikötő meteorológiai szolgálata szerint a szerencsétlenség idején a széllökések sebessége elérte az óránkénti 72 kilométert.

Az NHK japán televíziós állomás által készített képsorokon az látható, hogy a légi jármű miután elérte a leszállópályát egy erős széllökés hatására kibillent egyensúlyából, majd ismét a magasba emelkedett, de ezt követően az oldalára dőlt és a betonba vágódott, majd lángba borult.

Az NHK szerint a két áldozat amerikai állampolgár volt. Mindketten a kórházba szállítás után haltak meg.

Montanában egy utasszállító repülőgép zuhant le

Lezuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap Montana amerikai szövetségi államban. A balesetben legkevesebb 17-en haltak meg. Az áldozatok többsége gyermek volt. Az iskolások felnőtt kísérőikkel Kaliforniából utaztak sítáborba a montanai Bozemanba.

Az amerikai légiközlekedési hivatal (FAA) jelentése szerint a Pilatus PC-12-es típusú egyturbó-légcsavaros repülőgép pilótája eddig ismeretlen okból letért az előre eltervezett útvonaltól, és Butte városa felé vette az irányt. A pilóta valószínűleg kényszerleszállást kísérelt meg, szemtanúk szerint ekkor elvesztette a járműve fölötti uralmat. Az eddigi jelentések szerint a szerencsétlenséget senki sem élte túl.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik