Külföld

Együttműködik a szlovák és a magyar hadsereg

admin
admin

2009. 03. 18. 13:52

A szlovák kormány jóváhagyta a szlovák-magyar kormányközi katonai együttműködési szerződés szövegét, s egyetértett annak aláírásával. A dokumentum aláírásának időpontja egyelőre nem ismeretes - közölték a szlovák kabinet ülése után szerdán Pozsonyban.

A most jóváhagyott dokumentum az 1993-ban aláírt tárcaközi szlovák-magyar katonai együttműködési szerződést váltja fel, amelynek már lejárt az érvényessége.

Az új kormányközi szerződés egyebek között szabályozza az együttműködést a biztonsági és a védelmi politika, a fegyverkezés ellenőrzése, a fegyveres erők kiképzése és a védelmi kutatás, illetve technológiák terén. Rögzíti továbbá a katonai-műszaki berendezések interoperabilitását – az együttes működést biztosító kölcsönös képességet -, a légtér ellenőrzését és a katonai egészségügyi együttműködést. Szabályozza a felek kötelességeit a két ország fegyveres erőinek közös gyakorlatai során is.

A pozsonyi közlemény szerint az új katonai együttműködési szerződést meghatározatlan időre köti meg a szlovák és a magyar kormány.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.