Nagyvilág

Az uniós parlament már kampányol

Elindította az európai választáson való részvételre buzdító kampányát az Európai Parlament (EP) kedden.

A hivatalos brüsszeli megnyitóval egy időben Budapesten is ismertették a kampány fontosabb elemeit; a magyarországi óriásplakátokon a fogyasztóvédelem, a biztonság, az energia, valamint az uniós források elköltésének kérdései állnak majd.

Az egységes kampány a Te dönthetsz! (It’s your choice!) szlogenre épül, és azt kívánja üzenni a választóknak, hogy aki szavaz, annak van beleszólása az európai döntésekbe, és a voksok befolyásolják a mindennapokat.

Az európai parlamenti választásokat Magyarországon várhatóan június 7-én tartják, ha a köztársasági elnök a magyar politikai hagyományokra tekintettel a négy lehetséges nap közül (június 4., 5., 6. és 7.) vasárnapra írja ki a szavazás időpontját.

Szalai Zoltán, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője azt hangoztatta: a szigorúan politikamentes kampánnyal azt kívánják elérni, hogy minél többen vegyenek részt az EP 22 magyar tagjának megválasztásában. Utalt arra: egy korábbi felmérés szerint csupán a megkérdezettek harmada tudta, hogy az idén EP-választás lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik